Koleje Geçişi Yaşayanların Onuruna Bir Araya Geldik

29 Ocak 2025

Darüşşafakalılar Derneği olarak 29 Ocak Çarşamba günü, Darüşşafaka’nın koleje geçiş sürecini yaşamış mezunlarımızın onuruna bir araya geldik ve aynı zamanda 1962 mezunu kayıplarımızı anmak için de anlamlı bir etkinlik düzenledik.

Darüşşafaka’nın kolej sistemine geçtiği ilk sınıfın öğrencilerinden Aydın Otçu, Ergun Bankoğlu, Zekeriya Yıldırım, İsmail Hakkı Gülsoy ve Mehmet Buçukoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, 1962 mezunlarından kaybettiklerimiz bir sinevizyon gösterisiyle anıldı.

Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Oğuz Güleç de etkinliğe katılarak, Darüşşafaka Lisesi’nin mevcut durumu ve yakın gelecekteki hedefleri hakkında kısa bir konuşma yaptı. Güleç, Darüşşafaka’nın gelişimi ve vizyonu hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Ayrıca, etkinlikte Darüşşafakalılar Derneği, Oğuz Güleç’e Darüşşafaka’ya yaptığı hizmetlerden dolayı özel bir belge takdim etti.

Etkinliğe katılan 1962-63 mezunlarına Derneğimizin 60. yıl mezuniyet belgesi takdim edilirken, Darüşşafaka Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mustafa Uğur Demirci (DŞ ’71) de katılımcılara Derneğimizin özel belgesini takdim etti. Bu anlamlı belgeler, Darüşşafaka kültürüne katkı sağlayan değerli mezunlarımıza bir teşekkür niteliğindeydi.

Katılımcılar, Darüşşafaka’nın ilk kolej yıllarına dair anılarını paylaşarak o dönemin eğitim ortamını, arkadaşlarını ve öğretmenlerini yad ettiler. Sohbetler, koleje geçiş sürecinin getirdiği değişimleri ve Darüşşafaka kültürünün bu süreçte nasıl şekillendiğini hatırlamak açısından değerli bir fırsat sundu.

Darüşşafaka’nın köklü geçmişini ve mezunlarımızın bıraktığı mirası yaşatmaya devam edeceğiz. 1962 mezunu kayıplarımızı saygıyla anıyor, etkinliğe katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.